Na glavno vsebino
0 08 200 40 80Pokliči Lokacija Vstopnice
Aktivnosti

Muharjenje

Triglavski narodni park in Julijske Alpe predstavljajo idealno naravno okolje za divje živali, metulje, ptice in razno alpsko cvetje. Vse to prispeva k obilnemu ulovu z vabami v oblikah insektov in vam zagotavlja edinstveno muharjenje v Evropi. 

Bohinj je eno izmed najbolj znanih področij za muharjenje v Sloveniji. Kristalne vode in trofejni primerki rib vam zagotavljajo izzivalen in dober ribolov. Področje vam nudi neokrnjeno naravo in enostaven dostop do rek, kjer se lahko prav vsak ribič prepusti miru in vznemirjenju ob preži na ribe.

Fishing areas

Za nepozabno izkušnjo lahko na spletni strani https://fishing-guides-slovenia.com rezervirate termin z lokalnim ribiškim vodnikom, ki bo uredil vse potrebno za nemoten ribolov in vam pomagal ujeti katero izmed trofejnih bohinjskih postrvi.

Revir 1: Bohinjskko jezero

v ledeniškem Bohinjskem jezeru, največjem jezeru v Sloveniji, živijo predvsem salmonidne ribe, kot so potočna postrv, lipan, šarenka, sulec in klen.  Prevladujoča neavtohtona  riba v jezeru je postrv zlatovščica,  ki predstavlja za ribje gurmane najboljšo specialiteto.  

Na Bohinjskem jezeru je dovoljeno loviti z obale in čolna z enim priborom. Dovoljeno je: vijačenje, muharjenje in beličarjenje, lov z eno palico in z eno umetno ali mrtvo vabo. Revir Bohinjsko jezero v celoti upravlja Ribiška ddružina Bohinj. 

Ribolovna sezona traja od 1. marca do 14. novembra. .

Revir 2: Reka Sava Bohinjka 

Sava Bohinjka je lepa alpska reka, ki izteka iz Bohinjskega jezera, teče po ozki, mestoma v sotesko stisnjeni dolini. V njej živijo predvsem salmoidne ribe, kot so potočna postrv, lipan, šarenka, sulec in klen. 

Edini dovoljeni način ribolova je muharjenje. Ribič lahko izbira vrsto ribolova: ali lovi in vzame ali lovi in spusti. Prvi del revirja se razteza od izliva Save Bohinjke iz Bohinjskega jezera, do cestnega mostu pod Bohinjsko Bistrico, s katerim upravlja Ribiška družina Bohinj, drugi del, s katerim upravlja Zavod za ribištvo Republike Slovenije, pa od tega mostu do jezu v Soteski. 

Ribolovna sezona traja od 1. junija do 14. novembra.

Revir 3: Reka Mostnica 

Mostnica je potok, ki izvira v zatrepu alpske doline Voje in je znan predvsem po svojih koritih, ki jih je ta čista voda izdolbla na svoji poti v dolino. Ribolovni revir se razteza od jezu v Stari Fužini do sotočja s Savo Bohinjko, z njim upravlja Ribiška družina Bohinj.

Tu najdemo potočno postrv, šarenko in lipana. Na območju Mostnice ribič lahko izvaja samo ribolov lovi - spusti, dovoljeni način ribolova je muharjenje.  V Mostnici lahko dnevo izvaja ribolov največ 5 ribičev. 

Ribolovna sezona traja od 1. junija do 14. novembra. 

Bodite prvi, ki boste vedeli za naše posebne ponudbe

Vpišite vaš e-poštni naslov


© Vodni park Bohinj. Vse pravice pridržane / Pravno obvestilo / Piškotki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
These cookies do not affect your privacy. Več ...