Manjši tekst Večji tekst Natisni stran

Bohinj

Bohinjsko jezero

Bohinj ne pomeni samo kraja ob Bohinjskem jezeru, ki je največje slovensko naravno, pretočno jezero, najbolj poznano tudi po motivu mosta in cerkvice svetega Janeza. Bohinj sta namreč dve dolini, zgornja in spodnja  Bohinjska dolina.

O kraju

Bohinj leži v Triglavskem narodnem parku, edinemu narodnemu parku v Sloveniji. Za enodnevne in večdnevne obiskovalce je zanimiv v vseh letnih časih. Neokrnjeno okolje, čista Sava Bohinjka in jezero vabita predvsem kopalce, ribiče, veslače in kajakaše, želne pristnega stika z naravo in adrenalinskih doživetij

Aktivnosti v Bohinju in okolici

Urejene tekaške proge in smučišča so pravi raj za ljubitelje zimskih športov. Bohinj je skrivnosten kraj, kjer so kultura in običaji prebivalcev močno prepleteni s starimi poganskimi verstvi, pripovedkami in nenavadnimi doživetji. Da je vse to je vtkano v naravo in v pojave v njej, se lahko prepričate na krajših ali daljših sprehodih in gorništva v visokogorju Julijskih Alp.

Pristnost in vpetost v tradicijo lahko doživite na tradicionalnih vsakoletnih prireditvah, kot so Kmečka ohcet, Kravji bal, Kresna noč na jezeru, Festival kanal, Glasbeno poletje v Bohinju sv. Martina v Srednji vasi, kjer se predstavijo najbolj priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in Tradicionalni mednarodni festival alpskega cvetja.

Dobrodošli v odkrivanju naravnih zakladov in deželi sproščanja Vodnega Parka Bohinj!

Jesenska vzdrževalna dela


Vodni park bo od vključno 13.11. do vključno 23.11. zaradi letnih vzdrževalnih del zaprt.

Več »

Delovni čas


Vodni park Bohinj je odprt vsak dan od 9:00 do 21:00. Zadnji vstop je ob 20:00.

Več »

Bohinj ECO Hotel

Bohinj ECO Hotel

Iščete namestitev v Bohinjski Bistrici? Podzemni hodnik vodi od Vodnega parka do 1. eko hotela v Sloveniji! Kontakt E: booking@2864.si T: 08 200 4000

Prijava na e-novice


Prijavite se na občasna obvestila o dogodkih in novostih v vodnem parku.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se