Manjši tekst Večji tekst Natisni stran
Prva stran »  O podjetju

O podjetju

Osnovni podatki

VODNI PARK BOHINJ
SHD, d.o.o.
Triglavska cesta 17
SI-4264 Bohinjska Bistrica

ID za DDV: SI23678836 

Banka:

IBAN SI56 2900 0005 1737 426 
SWIFT BACXSI22 
UniCredit Banka Slovenija d.d.
Šmartinska 140
1000 Ljubljana

T: (08) 200 4080 

F: (08) 200 4200

E: info[at]vodni-park-bohinj.si
W: www.vodni-park-bohinj.si

O nas

V osrčju Julijcev in bohinjske ledeniške doline leži vrhunski alpiski eko resort Bohinj ECO Hotel in Aquapark Bohinj, katerega idejno in gradbeno zasnovo zaznamujeta trajnostni razvoj in skrb za naravo, poleg bogate kulturnozgodovinske dediščine v okolici Bohinja pa promovira tudi udobno življenje človeka v sožitju z naravo. Del tega resorta je tudi s podzemnim hodnikom neposredno povezan Vodni park Bohinj s svojo bogato vodno ponudbo, ki že od leta 2004 pravi turistični biser bohinjske kotline. Leta 2009 se mu je pridružil mlajši brat, prvi eko hotel v Sloveniji, s katerim skupaj predstavljata enega najnaprednejših tovrstnih resortov pri nas.

Z okolico hramonično zlit hotel je eden najnaprednejših energijsko varčnih hotelov v tem delu Evrope. Kot 1. eko resort v Sloveniji se Bohinj Park EKO Hotel ponaša tudi s prestižnim svetovnim certifikatom Green Globe in je zapisan delovanju na nivoju svetovnih okoljevarstvenih standardov.

Hotel razpolaga s 102 sobama, 7 luksuznimi apartmaji ter suitami, sobo za mladoporočenca in predsedniškim apartmajem, ki meri 178 m2 in ima lastno teraso ter zunanji bazen. V teh prostorih lahko prespi 253 gostov. Goste hotela pa bi lahko imenovali kar eko-goste, saj je hotel zgrajen iz naravnih materialov kot so les, naravni kamen, steklo ipd.

Za zabavo in razvedrilo je v hotelu na voljo tudi bowling, ekskluzivni wellness s panoramskim bazenom na vrhu hotela, restavracija a la carte, slaščičarna, aperitiv bar, kongresna dvorana in dvorane za seminarje, poročna dvorana, otroška igrala, sladoledni letni vrt ter s podzemnim hodnikom neposredno povezani Vodni park Bohinj, kjer se lahko naši gostje razvajajo v masažah, savnah in drugih programih, svoje jeklene konjičke pa lahko varno parkirajo v podzemni garaži.

Bohinj Park EKO Hotel je več kot samo hotel. Je  pravi naslov za alpski kotiček nepozabnih doživetij in druženj.  Sebi in naravi podarite oddih pod očakom slovenskih gora.

Naše poslanstvo

Kot prvi eko hotel v Sloveniji ustvarjamo oazo sprostive in udobja v osrčju narave, na robu Triglavskega narodnega parka, ter z izjemno lokacijo in naravnimi danostmi, ki jih nudi - obenem spodbujamo aktivno preživljanje prostega časa in splošno kulturo zdravega in naravi prijaznega načina življenja; naše goste sprejmemo kot prijatelje in za njihovo zadovoljstvo stremimo k nenehnemu izboljševanju naših storitev s prijaznostjo, strokovnostjo in stalnemu izpopolnjevanjem naših zaposlenih.

Naša vizija

Bohinj Park EKO Hotel bo leta 2015 najuglednejši in najbolj zelen hotel visoke kategorije v Sloveniji in JV Evrope z mednarodno priznano odličnostjo v svetu, predvsem zaradi visoke kvalitete naših storitev, nenehne skrbnosti do okolja in prijaznosti naših zaposlenih; naši gostje pa bodo Bohinj Park EKO Hotel prepoznali kot ugleden alpski resort, tako na področju počitniškega, vikend, kongresnega in istočasno k naravi obrnjenega turizma, iz katerega naši gostje odhajajo in prihajajo nazaj kot naši prijatleji.

Naša zelena strategija

Bohinj Park EKO hotel prevzema  vodilno vlogo pa področju zmanjševanja vplivov na okolje, ki izhajajo iz turistične dejavnosti tako, da širi poznavanje okoljske problematike v zvezi z delovanjem organizacij in spodbuja prepoznavanje priložnosti za pozitivne prispevke k reševanju okoljskih vprašanj trajnostnega turizma. Prav vsi zaposleni pa tudi poznamo in udejanjamo 10 točk, zakaj in kako delujemo kot eko hotel.

Svojo zeleno strategijo in načela naše okoljske politike uveljavljamo skozi različne programe, kot so:

  • turistično izhodišče za spoznavanje Bohinja in Slovenije
  • bio-energetika
  • wellness programi
  • poslovni in seminarski turizem

Okoljska politika

Poslanstvo Bohinj Park EKO Hotela kot prvega ekološkega hotela v Sloveniji je spreminjati načela trajnostnega razvoja v način preživljanja prostega časa. Spodbujamo splošno kulturo zdravega načina življenja v osrčju narave in hkrati težimo k stalnemu zmanjševanju škodljivih vplivov naših storitev na okolje. Nahajamo se na robu Triglavskega narodnega parka, na izjemni lokaciji in z naravnimi danostmi, ki jih nudi - obenem spodbujamo nenehno izboljševanje naših storitev skozi različne programe, kot so bio-energetika, wellness programi, poslovni in seminarski turizem ter turistično izhodišče za spoznavanje Bohinja in Slovenije.

Bohinj Park EKO hotel bo prevzel vodilno vlogo pa področju zmanjševanja vplivov na okolje, ki izhajajo iz turistične dejavnosti tako, da bo širil poznavanje okoljske problematike v zvezi z delovanjem organizacij in spodbujal prepoznavanje priložnosti za pozitivne prispevke k reševanju okoljskih vprašanj trajnostnega turizma.

Kdo smo?

Skoraj 70 nas je zaposlenih v Bohinj Park EKO Hotelu - živimo in ustvarjamo doživetja z našo zeleno ponudbo in ponudbo okolice ter tako iz naših gostov ustvarjamo naše prijatelje.

Direktor Anže Čokl pravi, da so vključno z njim skoraj vsi vodilni kadri v hotelu mladi, povprečna starost je približno 30 let. »Vsi se zavedamo, da se moramo še veliko naučiti, željni smo novih znanj, prizadevamo si, da bi naše storitve izboljšali, nadgradili. Zavedamo se tudi, da delamo napake, in smo hvaležni za konstruktivno kritiko. Ko misliš, da si brez napak ali popoln, začneš stagnirati. Ves čas se je treba izpopolnjevati.«

  • Anže Čokl, direktor
  • Nataša Andlovec, vodja marketinga (T: 08 200 4100)
  • Nina Vončina, vodja rezervacij (T: 08 200 4140)
  • Irena Godec, pisarniška referentka (T: 8 200 4170)
  • Jana Pekovec, vodja prodaje ( T: 08 200 4085)
  • Jana Zupanc, gospodinja (T: 08 200 4116)

Reference

Imajo vse razloge, da gostje za njihove usluge globlje sežejo v žep. (Slovenska Kronika, RTV Slovenija, 2009).

Divno. (Ceca, 2009)

Bivanje v hotelu je bilo zelo prijetno in gotovo ne bo zadnjič. Odlično. (Marko Kiauta, vodilni ocenjevalec pri priznanju RS za poslovno odličnost po modelu EFQM, 2010)

Konferenca je potekala brezhibno in vsi udeleženci smo bili nadvse zadovoljni. (Institut Jožef Stefan, 2010)

Hotel je enkraten, sobe so super opremljene. Do sedaj edini hotel, ki je vreden svojih zvezdic. Zelo smo uživali tudi v vodnem parku. Bile so nepozabne krajše počitnice. Tudi drugim priporočam ter jim zagotavljam, da jim bo všeč! (Sabina Kuduzovič, mamica Line - zmagovalke Bitke talentov, 2010)

Hotel je čudovito zasnovan, družinske sobe prostorne, udobne, čistoča na nivoju, postrežba, hrana in osebje super! Želeli smo si samo, da bi lahko ostali še kakšen dan / teden dlje. (Družina Drobnič Škrjanec, 2010)

Hvala še enkrat za čudovit vikend, ki sva ga priživela pri Vas. Zagotovo se še vidimo... (Katarina Podbornik, prof. Razrednega pouka, 2010)

Zgodovina

Bohinjska ledeniška dolina je že od časov, ko je po znani slovenski legendi izpod Triglava izginil zaščitni Zlatorog, klicala po okolju in naravi prijazni hiši, ki bi predstavljala dom vsem obiskovalcem tega gorskega raja. Zahtevnejši in eko-osveščeni obiskovalci Bohinja so iskali prostor pod Alpami, ki bi predstavljal njihov kotiček miru in nudil prvovstrne storitve ter hkrati ohranil domačnost.

17. maja 2010  je Bohinj Park EKO Hotel tudi uradno postal 1. eko resort v Sloveniji, ki se ponaša s prestižnim svetovnim certifikatom Green Globe. Priznanje s strani Green Globe, ki je rezultat visoko cenjenega in selektivnega procesa certifikacije, je gotovo markantni dosežek na trdno začrtani poti družbeno odgovornega slovenskega turističnega prvaka. Green Globe je svetovno razširjen sonaravnostni certifikat, temelji pa na mednarodno sprejetih kriterijih za trajnostno sonaravno delovanje in menedžment v turizmu.

V začetku poletja 2010 se je eko resortu v okviru Vodnega parka Bohinj pridružila še plaža pod Triglavom - novi zunanji bazeni s sončnimi ležalnimi površinami.

Sicer pa so že od samega rojstva edinstvenega eko resorta na robu Triglavskega narodnega parka tudi znane osebnosti in zvezde naklonjene najnovejši turistični pridobitvi Bohinja. Bohinj Park EKO Hotel je od otvoritve dalje gostil že prenekatere VIP goste, od znanih imen iz poslovnega sveta ali politike naprej, saj se z vrhunsko ponudbo in odličnim osebjem izkazuje kot idealna destinacija za pobeg od očesa javnosti. Celo izjemni športniki, med njimi slavni NBA košarkaši in svetovni kolesarski asi, so s svojimi družinami že preizkusili naravi ter zdravju prijazno alpsko oazo, ker znajo ceniti njene edinstvene prednosti.

Bohinj Park EKO Hotel se naglo uveljavlja kot zgled in dobrodošlica razvoju ekološkega hotelirstva ne le v Sloveniji ampak tudi na širšem področju sodobnega alpskega turizma. Okoljevarstvo očitno postaja tako vrednota kakor trend, gostje pa se pri izboru ciljev za letovanje odločajo v prid naravi in zdravju prijaznih turističnih kompleksov.

Priznanja:

-        NAJ KOPALIŠČE - Vodni park Bohinj

Izbor za najboljše kopališče v Sloveniji poteka skoraj dve desetletji. Vodni park Bohinj se na seznamu nagrajenih kopališč nahaja od same otvoritve dalje, vsako leto pa je tudi prejel priznanje v kategoriji vodnih parkov. Vrednost nagrade Naj kopališče je izjemna, saj predstavlja mnenje gostov samih; le-ti s svojim izborom ponudnikom izkazujejo ne le potrditev kakovosti ampak tudi vzpodbudo za nadaljevanje dobrega dela.

-        SLOVENIA GREEN - Zeleni zgled slovenskega turizma 2009

-        TURISTIČNA PRIZMA 2009 - mednarodna nagrada za novo kvaliteto v turizmu

-        ENERGETSKO UČINKOVITO PODJETJE 2010 - priznanja in nagrade za energetsko učinkovitost v okviru natečaja, ki sta ga že štirinajst let zapored objavila Ministrstvo za gospodarstvo in časnik Finance

-        ENERGETSKI MENEDŽER LETA 2010 - lastnik Bohinj Park EKO Hotela Boštjan Čokl

-        GREEN GLOBE certifikat 2010 - mednarodni certifikat za trajnostno sonaravno delovanje in menedžment v turizmu

Delovni čas


Vodni park Bohinj je odprt vsak dan od 9:00 do 21:00. Zadnji vstop je ob 20:00.

Več »

Bohinj ECO Hotel

Bohinj ECO Hotel

Iščete namestitev v Bohinjski Bistrici? Podzemni hodnik vodi od Vodnega parka do 1. eko hotela v Sloveniji! Kontakt E: booking@2864.si T: 08 200 4000

Prijava na e-novice


Prijavite se na občasna obvestila o dogodkih in novostih v vodnem parku.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se