Manji tekst Veći tekst Ispiši stranicu

Bohinj

Bohinjsko jezero

Bohinj ne pomeni samo kraja ob Bohinjskem jezeru, ki je največje slovensko naravno, pretočno jezero, najbolj poznano tudi po motivu mosta in cerkvice svetega Janeza. Bohinj sta namreč dve dolini, zgornja in spodnja  Bohinjska dolina.

O kraju

Bohinj leži v Triglavskem narodnem parku, edinemu narodnemu parku v Sloveniji. Za enodnevne in večdnevne obiskovalce je zanimiv v vseh letnih časih. Neokrnjeno okolje, čista Sava Bohinjka in jezero vabita predvsem kopalce, ribiče, veslače in kajakaše, želne pristnega stika z naravo in adrenalinskih doživetij

Aktivnosti v Bohinju in okolici

Urejene tekaške proge in smučišča so pravi raj za ljubitelje zimskih športov. Bohinj je skrivnosten kraj, kjer so kultura in običaji prebivalcev močno prepleteni s starimi poganskimi verstvi, pripovedkami in nenavadnimi doživetji. Da je vse to je vtkano v naravo in v pojave v njej, se lahko prepričate na krajših ali daljših sprehodih in gorništva v visokogorju Julijskih Alp.

Pristnost in vpetost v tradicijo lahko doživite na tradicionalnih vsakoletnih prireditvah, kot so Kmečka ohcet, Kravji bal, Kresna noč na jezeru, Festival kanal, Glasbeno poletje v Bohinju sv. Martina v Srednji vasi, kjer se predstavijo najbolj priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in Tradicionalni mednarodni festival alpskega cvetja.

Dobrodošli v odkrivanju naravnih zakladov in deželi sproščanja Vodnega Parka Bohinj!

Prijava na e-novosti


Prijavite se na obavijesti o dogadajima i novostima u Vodenom parku Bohinj.